PROLES Prosen

Mizarstvo PROLES

Tehnološke rešitve

Predali

V kuhinje in ostalo pohištvo vgrajujemo visokokvaitetna vodila Blum, z popolnimi in delnimi izvleki. Sistem Bluemotion omogoča tiho zapiranje predalov. Obodi predalov so lahko kovinski ali pa leseni oziroma iz iverala. Za maksimalni izkoristek prostora lahko vgradimo predale v podnožje, shranjevalne omare in kotne elemente kuhinje. Na voljo so tudi vodila predalov s sistemo na pritisk, kjer ne potrebujemo ročajev.Predal se s pritiskom samodejno odpre.

tandemboxplus
Foto:Blum

Notranja oprema

Vložki za pribor, nosilci krožnikov v visečeh omaricah , guma v predlaih ter razni drugi dodatki nam izboljšajo organiziranost in optimizirajo shranjevanje.

orgaline
Foto:Blum

Dvižni mehanizmi

Tako kot vodila so tudi dvižni mehanizmi vgrajeni v ZUPANC kuhinje blagovne znamke Blum. Z novo generacijo mehanizmov AVENTOS za enojna, dvojna ali steklena vratca je postalo odpiranje dvižnih omaric popolnoma enostavno.
aventos
Foto:Blum

Izvlečni mehanizmi

Izvlečne kolone za visoke omare, nizke izvlečne košare ter kotni izvlečni sistemi so danes obvezna oprema sodobne kuhinje. V omarico pod umivalnik običajno vgradimo izvlečni koš za smeti, ki omogoča ločevanje odpadkov.

Delovne plošče

Največkrat uporabljeni material za delovne plošče je še vedno ultrapas ali laminat, z zaobljenim, furniranim, ABS ali masivnim robom. Uporabimo ga lahko tudi za stensko oblogo pod visečimi elementi namesto ploščic. Poleg ultrapasa lahko izberete tudi kerrock in granit.
kerrock
Foto:Kolpasan

Stekla

V kuhinje vgrajujemo tudi različne vrste stekla, največkraj jedkano ali satinato. Steklena obloga med pultom in visečimi omaricami se prav tako lahko izdela iz kaljenega stekla v različnih barvah.

Ohišja omaric

Ohišja omaric oziroma korpusi so največkrat pri kuhinji iz iverala, medtem ko lahko vidne stranice izdalamo prav tako iz furnirja ali barvanega mediapana. Robovi korpusa iz iverala so zaščiteni z 2 mm ABS robom.

Pohištvena vrata

Pohištvena oziroma kuhinjska vrata izdelujemo iz iverala, barvanega mediapana, furnirja ali ultrapasa. Izbirate lahko med furnirji vseh vrst, različnimi barvami in poljubnimi dekorji iverala ali ultrapasa.

Poleg ploskovnih pohišvenih vrat izdelujemo tudi masivne fronte, oz vratca iz masive, vrata z furniranim ali barvanim okvirjem in polnilom v lesu, usnju, kamnu ali steklu. Steklena vrata praviloma izdelamo z aluminijastim okvirjem.
ral lestvica
Foto:Ral barve

Ročaji

Ročaje izberet po katalogu proizvajalcev Ruiz dizajn, Starman, Blažič, Lampič. Vgrajujemo tudi aluminijaste profile in kanale, ki se uporabljajo namesto klasičnih ročajev, predvsem v trendnih kuhinjah. Izberete lahko tudi sistem odpiranja na pritisk, tip-on, kjer ročajev sploh ne potrebujemo več.